În perioada 18-19 mai 2023, New Strategy Center, în parteneriat cu diverse instituții și organizații, organizează la București cea de-a șaptea ediție a prestigiosului eveniment „Black Sea and Balkans Security Forum”. Această inițiativă are ca scop abordarea și analizarea provocărilor de securitate cu care se confruntă regiunea Mării Negre și Balcanii în prezent.
Forumul reunește experți, reprezentanți guvernamentali, academicieni, reprezentanți ai societății civile și ai mediului de afaceri, precum și oficiali de rang înalt din domeniul securității și apărării din întreaga regiune. Prin intermediul prezentărilor, dezbaterilor și sesiunilor de lucru, participanții vor explora și discuta aspecte cheie legate de securitatea regională, cooperare regională, relațiile dintre statele din regiune și principalele provocări de securitate.
Forumul, important pentru securitatea statelor cu ieșire la Marea Neagră!
Forumul este organizat într-un parteneriat solid, având ca partener principal Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară. Alături de universitate, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Externe din România sunt parteneri instituționali importanți ai evenimentului. De asemenea, Forumul beneficiază de sprijinul Diviziei de Diplomație Publică a NATO, consolidându-i astfel relevanța și impactul la nivel internațional.
Locația aleasă pentru desfășurarea evenimentului este InterContinental Athénée Palace din București, situat pe Strada Episcopiei 1-3.
Cu o agendă ambițioasă și invitați de marcă, acest forum reprezintă cel mai important eveniment din România dedicat securității în regiunea Mării Negre și Balcani, având peste 160 de speakeri.
Printre temele discutate se numără și reconstrucția Ucrainei!
Forumul găzduiește peste 40 de sesiuni de discuții, la care participă oficiali de rang înalt, atât civili, cât și militari, diplomați și experți renumiți din statele membre ale Uniunii Europene și NATO, precum și din țările partenere.
Printre temele abordate în cadrul acestei ediții se numără reconstrucția Ucrainei, sprijinul acordat pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și Ucrainei, arhitectura de securitate de după, criza alimentară cauzată de invazia Rusiei, securitatea energetică în Europa, reziliența cibernetică, securitatea Balcanilor de Vest, tehnologiile disruptive și protecția infrastructurilor critice.
Programul complet al conferinței poate fi consultat pe site-ul evenimentului aici.