Gabriel Budescu, directorul general adjunct al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a confirmat că autostrada A7 pe traseul Pașcani – Suceava – Siret reprezintă o investiție strategică și că cu siguranță va fi continuată. El a adus aceste asigurări în timpul unei întâlniri desfășurate la Suceava, unde a participat și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Scopul întâlnirii a fost de a intensifica eforturile pentru identificarea proprietarilor de terenuri de-a lungul traseului autostrăzii, precum și pentru clarificarea categoriilor de folosință a acestor terenuri care necesită expropriere. Gabriel Budescu a exprimat recunoștința față de Gheorghe Flutur pentru prezența sa în cadrul acestei întâlniri, în răspuns la invitația CNAIR.
„Ne bazăm pe sprijinul dumnealui și la execuția lucrărilor la autostradă. Execuția lucrărilor nu va fi simplă. Pe lângă traficul de tranzit spre și dinspre Ucraina, pe parcursul lucrărilor va fi și traficul generat de șantier, aspect care nu va tocmai de neluat în seamă. Însă fără un pic de deranj nu vom avea finalizată această autostradă fapt pentru care vă rog și pe dumneavoastră să vă aduceți aportul încă o dată în a ne ajuta cu identificarea proprietarilor. Știu că nu aveți cadastru. Mulți dintre dumneavoastră ați demarat procedurile pentru realizarea acestor identificări cadastrale însă acolo unde este posibil am dori ca măcar după Registrul Agricol să avem un minim de informații să știm care sunt proprietarii. E foarte important pentru că indiferent cum această investiție va merge mai departe. este o investiție strategică la nivelul Guvernului României și ea trebuie să meargă mai departe, mai ales în contextul a ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a transmis Gabriel Budescu.
El a subliniat faptul că dacă nu se va face un efort suplimentar acum, din partea CNAIR, a prestatorilor și prin subcontractanților pe partea de topo și cadastru și a primarilor va fi o presiune mai mare în momentul începerii lucrărilor pentru că vor intra constructorii în șantier, iar oamenii vor fi nemulțumiți. „Dacă se va suprapune și cu perioada electorală de anul viitor cu atât mai mult nu cred că ne dorim nici unii nici alții să avem discuții de genul ăsta. Noi am trecut prin chestiunea aceasta pe ce înseamnă A7 până la Pașcani. Am avut deja ședințe de lucru la Vrancea și la Bacău unde tot așa oamenii au fost nemulțumiți. E greu pentru omul de rând să înțeleagă că el nu are acte. El vede că ai intrat pe teren și își vrea banii pe acel teren. E greu să îi explici că nu a venit cu actele. De aceea e foarte important să identificăm de pe acum suprafețele acestea și să reușim noi să facem dezmembrările și intabulările astea astfel încât ei să își primească banii cât mai repede până la momentul intrării constructorului în șantier”, a precizat directorul general adjunct al CNAIR.