Pandemia și lipsa de legislație din perioada 2020-2023 au dus la închiderea temporară a unora dintre cele opt magazine ANAF, unde se valorificau bunuri confiscate, pe intervale diferite. Cu toate acestea, în 2021, activitățile comerciale ale instituției și-au revenit, iar Direcția operativă de valorificare bunuri confiscate a vândut în 2023 și în primele trei luni ale anului curent mărfuri în valoare de aproximativ 1,4 milioane de lei prin șapte dintre aceste magazine.
ANAF dispune acum de șapte magazine proprii cu suprafețe cuprinse între 30 și 220 de metri pătrați, unde sunt comercializate diverse bunuri confiscate, de la confecții și încălțăminte la aparatură/electrocasnice și echipamente auto. Aceste bunuri sunt vândute în general la prețuri mai mici decât cele de pe piață, iar reducțiile pot ajunge până la 75% din prețul inițial stabilit de o comisie de evaluare conform legii.
Prețurile de evaluare și reducerile de preț sunt stabilite de comisia de evaluare, având în vedere calitatea, cantitatea și prețurile practicate pe piață. Valorile lunare ale vânzărilor realizate în primele trei magazine deținute de ANAF au fost de aproximativ 20.886 de lei în medie, cel mai mare magazin fiind cel din București, urmat de cele din Galați și Brașov.
În anul 2021 existau inițial opt magazine de valorificare a bunurilor confiscate, însă unele dintre acestea au fost închise temporar din cauza pandemiei și a vidului legislativ. Legea care permite confiscarea unor bunuri a fost promulgată abia în anul 2023, înlocuind o legislație anterioră care fusese abrogată în noiembrie 2020.